Πριν Κάνετε Κράτηση Φροντίστε Να Οργανωθείτε Για Να Ταξιδέψετε

αναρτήθηκε σε: Συμβουλές | 0

Πριν φύγετε στις διακοπές, βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει όλες τις ταξιδιωτικές πληροφορίες στην οικογένειά σας και τους στενούς φίλους σας.

  • Εάν κάτι πρέπει να συμβεί κατά τη διάρκεια ταξιδιού, πολλοί άνθρωποι ξέρουν πού βρίσκεστε και έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταλάβετε εσάς και άλλους που ίσως χρειαστεί να σας προσεγγίσουν.
  • Ετοιμάστε φωτοτυπίες του διαβατηρίου σας, αεροπορικά εισιτήρια, φόρμα κράτησης.
  • Μπορεί επίσης να βοηθήσει αν αφήσετε τους αριθμούς τηλεφώνου όπου σταματάτε, σε περίπτωση που κάποιος χρειάζεται να έρχεται επειγόντως σε επαφή μαζί σας.

Έχετε έγκυρη κάρτα Visa ή / και διαβατήριο;

Πάντα να ελέγχετε το διαβατήριό σας και να εξασφαλίζετε ότι θα ανανεώσετε τη θεώρησή σας ή θα υποβάλετε αίτηση για ένα πριν αναχωρήσετε. Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας δεν λήγει εντός 6 μηνών από την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Η μεγάλη πλειοψηφία των χωρών επιμένουν ότι το διαβατήριό σας θα είναι έγκυρο τουλάχιστον για εκείνο το χρονικό διάστημα ή για ένα έτος. Κάντε ένα αντίγραφο, σε περίπτωση που το χάσετε ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, μπορείτε να στείλετε το αντίγραφο στην Πρεσβεία σας.

E111 Ιατρική μορφή.

Ακόμα χιλιάδες παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου πηγαίνουν για διακοπές χωρίς να λάβουν υπογεγραμμένο έντυπο E111 από τον τοπικό ιατρό σας. Αυτή η φόρμα είναι δωρεάν και σημαίνει ότι ενώ βρίσκεστε σε χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, θα λάβετε δωρεάν ή επιδοτούμενη ιατρική περίθαλψη. Προειδοποιείτε με αυτό δεν σημαίνει ότι καλύπτεστε τις πτήσεις επιστροφής, τις μεταφορές από τον προορισμό στο νοσοκομείο και τα έξοδα φαρμακείου.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως πηγαίνουν στις διακοπές ΧΩΡΙΣ ταξιδιωτική ασφάλιση. Πόσο τρελοί μπορούν να είναι οι άνθρωποι, για χάρη της σύνταξης μιας γρήγορης φόρμας ή τηλεφωνικής συνομιλίας, μπορείτε να καλύπτεστε για οποιοδήποτε γεγονός κατά τη διάρκεια διακοπών. Είναι τόσο σημαντικό ότι οι άνθρωποι επιστρέφουν στη συνήθεια να αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση. Η πτώση των παραθεριστών που πραγματοποιούν ασφάλιση οφείλεται στην αύξηση των ανεξάρτητων ταξιδιών, ενώ πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου επέμειναν ότι έχετε πάρει την ταξιδιωτική ασφάλιση στο πλαίσιο της κράτησής σας.

Επιβεβαιώστε τις Κρατήσεις σας

Βεβαιωθείτε ότι επιβεβαιώνονται τα αεροπορικά σας εισιτήρια και η κράτηση ενοικίασης διακοπών, διαφορετικά ίσως έχετε μια δυσάρεστη εμπειρία εάν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου βρίσκονται εκτός χώρας και δεν έχουν αφήσει τα κλειδιά. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου ή αν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο βλέπετε το ceefax ή το teletext για τις τελευταίες αναχωρήσεις και αφίξεις πτήσεων από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, για να διαπιστώσετε εάν το αεροπλάνο σας είναι έγκαιρα, πίσω με μια τηλεφωνική συνομιλία με την αεροπορική εταιρεία.

Τοποθεσία της ενοικίασης διακοπών

Όταν κάνετε την κράτησή σας, ίσως θελήσετε να μάθετε αν το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε νοσοκομείο, φαρμακείο, αστυνομικό τμήμα κλπ. Οι υπηρεσίες αυτές είναι εξαιρετικές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και είναι πάντα καλό να γνωρίζετε το δρόμο σας πριν φτάσετε. Θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θα έχουν κάποια λογοτεχνία σχετικά με τους τοπικούς γιατρούς, τους χημικούς κτλ.

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αγοράστε οδηγό προορισμού / Λεξικό γλώσσας.

Πάρτε τον εαυτό σας μερικά ταξιδιωτικά βιβλία για να γνωρίσετε όλα τα καλύτερα σημεία, τα φθηνότερα εστιατόρια, το καλύτερο φαγητό και εκατοντάδες πληροφορίες για τον προορισμό σας. Μπορεί να θέλετε να γράψετε κάποιες σημειώσεις από το ταξιδιωτικό βιβλίο που σχετίζονται με την περιοχή που επισκέπτεστε αντί να τραβήξετε όλο το βιβλίο μαζί σας για να μειώσετε το βάρος.

Σημαντικά σημεία προσοχής πριν την κράτηση σας

Το πιο σημαντικό είναι να πάρετε ένα λεξικό μετάφρασης γλώσσας και να το μεταφέρετε μαζί σας. Μάθετε μερικούς βασικούς όρους στη μητρική γλώσσα της χώρας στην οποία ταξιδεύετε. Οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν και θα είναι πολύ πιο χρήσιμο αν κάνετε τουλάχιστον μια προσπάθεια, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Συμβουλές για αποσκευές

Τοποθετήστε φωτοαντίγραφα της ταυτότητάς σας στις αποσκευές σας για να βοηθήσετε την αεροπορική σας εταιρεία ή το κρουαζιερόπλοιο να την επιστρέψετε αν χάσετε κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να αποκτήσετε κάποια κάλυψη, μόνωση ταινία ή αυτοκόλλητα και να το βάλουν σε όλη τη βαλίτσα, το χειρότερο ξεκίνημα για διακοπές θα ήταν να χαλαρώσετε τις αποσκευές σας ή να το πάρετε τυχαία λόγω της ίδιας με άλλους παραθεριστές. Χρησιμοποιήστε τα λουκέτα σας αντί για τα λουκέτα που παρέχονται με βαλίτσες. Είναι συνήθως ασφαλέστερο.

Θυμηθείτε να κρατήσετε το κλειδί στις χειραποσκευές σας, μην κάνετε ό, τι έκανα και αφήστε τα κλειδιά στη βαλίτσα!

Φωτοτυπήστε τα αναγνωριστικά σας έγγραφα

Φωτοτυπήστε όλα τα έγγραφα και τις κάρτες και αποθηκεύστε τα σε ένα μυστικό μέρος στη βαλίτσα σας. Αν το πορτοφόλι σας κλέψει ποτέ, θα γνωρίζετε ακριβώς τι έχετε χάσει και θα έχετε όλους τους αριθμούς τηλεφώνου για να καλέσετε να ακυρώσετε τις πιστωτικές κάρτες και τους αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.λπ. στα χέρια σας. Ή αντί να φωτοτυπήσετε όλα τα σημαντικά έγγραφα και να τα μεταφέρετε μαζί σας, μπορείτε να σαρώσετε τα πάντα και να στείλετε τις εικόνες στον λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή την οικογένεια και τους φίλους σας ως συνημμένα.

Μεταφορές αεροδρομίων

Μην ξεχάσετε να προσπαθήσετε να κανονίσετε τη μεταφορά σας στην ιδιοκτησία διακοπών πριν ξεκινήσετε. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι ότι είναι στις 11μμ και δεν υπάρχουν λεωφορεία και πρέπει να πληρώσετε μια περιουσία για μια ώρα οδήγησης στο κατάλυμά σας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θα έχουν μια επαφή για τις μεταφορές από το αεροδρόμιο, ή υπάρχει δική σας εταιρεία διαχείρισης θα σας παραλάβει, υπάρχει μια χρέωση, αλλά είναι σίγουρα φθηνότερη από τις τοπικές εταιρείες ταξί … είναι επίσης ασφαλέστερη.

Ασφάλεια μετρητών

Σκεφτείτε αυτό το σενάριο. Έχετε μόλις φτάσει στο ξενοδοχείο σας, και βλέπετε ένα ωραίο μπαρ πάνω από το δρόμο, πηγαίνετε στην τσέπη σας για να πάρετε όλο το ξένο νόμισμά σας, και δεν είναι εκεί! Η δική σας σε μια παράξενη χώρα, με μια παράξενη γλώσσα και είναι η πρώτη σας ημέρα σε διακοπές που έχετε πληρώσει για όλο το χρόνο. Σας παρακαλούμε να θυμάστε τις ταξιδιωτικές επιταγές, να τις παραγγείλετε πριν πάτε και δεν θα είστε σε αυτό το σενάριο.

Αυτό το άρθρο δεν είναι γραμμένο για να σας τρομάξει, αλλά να σκεφτείτε τα σημαντικά ζητήματα που θα αντιμετωπίσετε κατά την κράτηση και την οργάνωση των επόμενων διακοπών ενοικίασης διακοπών σας.

Οι καλύτερες διακοπές που είχα είναι εκείνες που τις έχουν οργανώσει οι ίδιοι.