12 Συμβουλές Για Πιο Ευχάριστα Αεροπορικά Ταξίδια

αναρτήθηκε σε: Ταξίδια | 0

Μπερδεύεστε με τα αεροπορικά ταξίδια, τι να φέρετε και τι όχι; Αν ναι, τότε διαβάστε τις παρακάτω 12 συμβουλές για πιο ομαλά αεροπορικά ταξίδια.

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτόν τον οδηγό συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κυβερνητικούς κανονισμούς για τις παραδοτέες και τις χειραποσκευές. Αν έχετε παρακολουθήσει κάποιο ειδησεογραφικό πρόγραμμα τον τελευταίο καιρό, τότε έχετε δει τις εικόνες βίντεο με τις μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου ασφαλείας των αεροδρομίων με τα αεροπορικά εισητήρια στο χέρι και την απογοήτευση στα πρόσωπα των ταξιδιωτών.

Η αύξηση των μέτρων ασφαλείας από τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) τα τελευταία χρόνια είχε άμεσο αντίκτυπο στον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ευρώπη κατέστησαν αναγκαία την ανάγκη για πρόσθετη ρύθμιση και, ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι να μεταφέρεται στο αεροσκάφος. Οι ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν, τον πελάτη της αεροπορικής εταιρείας, στην προετοιμασία του ταξιδιού σας και τώρα περισσότερο από ποτέ, αξίζει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Ακριβώς όπως και σε άλλες προσπάθειες, το κλειδί για επιτυχημένα αεροπορικά ταξίδια είναι η προετοιμασία και όσο πιο προετοιμασμένοι είστε για το ταξίδι σας πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο, τόσο λιγότερες εκπλήξεις και καθυστερήσεις θα αντιμετωπίσετε.

Αυτό το άρθρο συζητά την εξέλιξη των ταξιδιών και πώς έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Εξετάζει επίσης ορισμένες λύσεις που μπορούν να εφαρμόσουν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν στην προώθηση της αλλαγής στον κλάδο. Ως ταξιδιώτης, θα νιώθετε δέος για το πόσο καταπληκτική είναι η Ινδία, αλλά και με το πόσα πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας θα εξελιχθεί ομαλά.

Οι παρακάτω προτάσεις παρέχουν σημαντικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στο πέρασμά σας από το σημείο ελέγχου ασφαλείας της TSA. Πριν συσκευάσετε τις αποσκευές σας, διαβάστε αυτόν τον οδηγό και συσκευάστε ανάλογα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να τηρήσετε τις κυβερνητικές απαιτήσεις και τους κανονισμούς της TSA και θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε τη διέλευσή σας από το σημείο ελέγχου. Καλή τύχη και καλές πτήσεις!

 1. Πακετάρετε ελαφριά για να διευκολύνετε τον εύκολο έλεγχο.
 2. Συσκευάστε όλα τα υγρά και τα τζελ, όπως σαμπουάν, οδοντόκρεμα, άρωμα, τζελ μαλλιών, αντηλιακό και όλα τα άλλα αντικείμενα με παρόμοια σύσταση στις παραδοτέες αποσκευές σας, ώστε να ελαχιστοποιήσετε τυχόν καθυστερήσεις στο σημείο ελέγχου. (Δείτε παρακάτω τον πλήρη κατάλογο.) Εάν βρεθεί κάποιο απαγορευμένο αντικείμενο στις χειραποσκευές σας, θα πρέπει είτε να το τοποθετήσετε στις παραδοτέες αποσκευές σας είτε να το πετάξετε στο σημείο ελέγχου.
 3. Εάν έχετε ορισμένα αντικείμενα που είναι αμφισβητήσιμα, συσκευάστε τα στις παραδοτέες αποσκευές σας.
 4. Συσκευάστε τα σουτιέν με γέμιση τζελ στις παραδοτέες αποσκευές. (Οι επιβάτες με ιατρικά προσθετικά με τζελ θα επιτρέπεται να περάσουν από το σημείο ελέγχου ασφαλείας).
 5. Οι επιβάτες εσωτερικού θα πρέπει να φτάνουν στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την πτήση τους. Οι επιβάτες του εξωτερικού ενθαρρύνονται να δώσουν επιπλέον χρόνο και να ενημερωθούν από τον αερομεταφορέα.
 6. Κατά τον υπολογισμό του χρόνου άφιξης, θυμηθείτε να υπολογίσετε χρόνο για θέματα που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως η στάθμευση και η έκδοση εισιτηρίων/ελέγχου με την αεροπορική σας εταιρεία. Συμβουλευτείτε την αεροπορική σας εταιρεία και το αεροδρόμιο για πρόσθετες οδηγίες σχετικά με τον χρόνο άφιξης.
 7. Μην φέρνετε υγρά ή αναπτήρες στο σημείο ελέγχου ασφαλείας.
 8. Όλοι οι επιβάτες πρέπει πλέον να βγάζουν τα παπούτσια τους, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν με ακτίνες Χ μαζί με τις χειραποσκευές.
 9. Τα ποτά που αγοράζονται στον χώρο επιβίβασης πέραν του σημείου ελέγχου δεν επιτρέπονται στο αεροσκάφος και πρέπει να καταναλωθούν πριν από την επιβίβαση.
 10. Να συνεργάζεστε με το προσωπικό της TSA στα σημεία ελέγχου και με το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών στις πύλες εισόδου.
 11. Να είστε προσεκτικοί και άγρυπνοι σε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα και να την αναφέρετε στις αρχές.
 12. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είδη αφορολόγητων ειδών, συμπεριλαμβανομένων υγρών, τζελ και αεροζόλ, μπορούν να μεταφερθούν στην καμπίνα του αεροσκάφους, εάν τα είδη αυτά παραδίδονται στον επιβάτη αμέσως πριν από την επιβίβαση ή μετά την επιβίβασή του στο αεροσκάφος.

Τα κατοικίδια μας προσφέρουν αγάπη, συντροφικότητα και διασκέδαση. Δίνουν επίσης στους ιδιοκτήτες τους ένα διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς και του σπιτιού. Τι γίνεται όμως αν πρόκειται να ταξιδέψετε και θέλετε να φέρετε το κατοικίδιό σας μαζί σας;

Τα κατοικίδια είναι σημαντικά μέλη πολλών οικογενειών και αξίζουν να συμπεριλαμβάνονται και στα ταξιδιωτικά σχέδια. Το να φέρετε το κατοικίδιό σας στις διακοπές είναι διασκεδαστικό, αλλά μπορεί να είναι περίπλοκο. Μπορεί να υπάρχουν αεροδρόμια που δεν επιτρέπουν στα κατοικίδια να πετούν ή ξενοδοχεία που δεν τους επιτρέπουν στα δωμάτια.

Αεροπορικά Ταξίδια: Τι Είναι Στις Χειραποσκευές Σας;

Η όλη ιδέα της χειραποσκευής είναι να σας κρατήσει μέχρι να φτάσουν οι αποσκευές σας. (Ας ελπίσουμε ότι θα φτάσουν!) Ορισμένοι ταξιδιώτες δεν έχουν καθόλου αποσκευές, παρά μόνο τις χειραποσκευές τους. Πριν αρχίσετε να πακετάρετε, βεβαιωθείτε ότι η χειραποσκευή σας πληροί τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία ή ελέγξτε τις κυβερνητικές ιστοσελίδες πριν φύγετε.

Τι Είναι Στις Χειραποσκευές Σας;

Φτιάξτε τρία φωτοαντίγραφα του διαβατηρίου σας, των ταξιδιωτικών εγγράφων και του προγράμματος της αεροπορικής εταιρείας. Κρατήστε μία για τον εαυτό σας και δώστε μία σε έναν συγγενή. Επισημάνετε τους αριθμούς επιβεβαίωσης σε αυτά τα έγγραφα για να εξοικονομήσετε χρόνο στο check-in. Στερεώστε μια ετικέτα στην τσάντα σας και βάλτε μια επιπλέον ετικέτα μέσα.

Τι πρέπει να συσκευάσετε; Ακολουθούν μερικές συμβουλές από έναν έμπειρο ταξιδιώτη.

 • Επιπλέον φάρμακα σε περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης σας (τα φάρμακα πρέπει να είναι σε αυθεντικά μπουκάλια, όχι σε ανταλλακτικά μπουκάλια ή πλαστικές σακούλες με φερμουάρ).
 • Κατάλογος των φαρμάκων σας
 • Καλλυντικά ταξιδίου σε πλαστική σακούλα με φερμουάρ 7,5″ x 8″ (μπουκάλια 3 ουγκιών ή μικρότερα)
 • Σχοινί ρούχων ταξιδιού
 • Μερικό ρολό χαρτί υγείας
 • Ταξιδιωτικό πακέτο χαρτομάντιλων
 • Δύο τσιρότα
 • Μικροσκοπικές μέντες ή/και τσίχλες για την αναπνοή του δράκου κατά τη διάρκεια της πτήσης
 • Αλλαγή εσωρούχων
 • Ηλεκτρικός(-οί) προσαρμογέας(-είς)
 • Σίδερο για μπούκλες αν χρησιμοποιείτε (ενημερώστε τους επιθεωρητές γι’ αυτό.)
 • Μικρό μπλοκ για σημειώσεις
 • Επαγγελματικές κάρτες ή ετικέτες διευθύνσεων
 • Αντίγραφο της συνταγής των γυαλιών σας ή των φακών επαφής
 • Σετ επισκευής γυαλιών (το είδος με το μίνι κατσαβίδι και τις βίδες).
 • Επιπλέον μπαταρίες αν φοράτε ακουστικό βαρηκοΐας
 • Μικρό ρολό πλαστικής ταινίας για την επισκευή σκισμένων αποσκευών
 • Μεγάλες πλαστικές σακούλες με φερμουάρ
 • Καρφίτσες ασφαλείας (πάντα είναι χρήσιμες).
 • Πλαστικός μεγεθυντικός φακός (Μπορείτε να αγοράσετε έναν μικρό φτηνό φακό για 99 σεντς).
 • Μίνι τράπουλα
 • Βιβλία και ταξιδιωτικός οδηγός

Τα αεροπορικά ταξίδια είναι απίστευτα ακριβά, αλλά δεν είναι λόγω του κόστους των καυσίμων. Αυτό οφείλεται σε άλλους παράγοντες όπως το κόστος εργασίας, οι φόροι και η ασφάλιση.

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία παλεύει με το υψηλό κόστος καυσίμων και τη χαμηλή ζήτηση μετά τη Μεγάλη Ύφεση το 2008. Οι αεροπορικοί ναύλοι αυξάνονται σταθερά από τότε. Ο κλάδος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας τους ναύλους τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ορισμένες χώρες προσφέρουν φθηνότερα αεροπορικά ταξίδια, ενώ άλλες αποθαρρύνουν τα αεροπορικά ταξίδια μέσω υψηλών φόρων, προσθέτοντας σημαντικό παράγοντα κόστους σε κάθε ταξίδι που γίνεται με αεροπλάνο αντί για αυτοκίνητο ή λεωφορείο.

Πριν φύγετε από το σπίτι βεβαιωθείτε ότι έχετε τα αεροπορικά εισητήρια και τις κάρτες επιβίβασης. Τώρα πάρτε τα γυαλιά ηλίου σας και ξεκινήστε!