Kimberley – Το Τελευταίο Σύνορο Της Αυστραλίας

αναρτήθηκε σε: Προορισμοί | 0

Λίγες περιοχές του κόσμου μπορούν να προσφέρουν μια αυθεντική εμπειρία εσωτερικού, όπως η Kimberley της Δυτικής Αυστραλίας. Το Kimberley τα έχει όλα απέραντα, απομακρυσμένα και παρθένα φυσικά τοπία, εντυπωσιακές ακτές, ζωντανούς αυτόχθονες πολιτισμούς των Αβορίγινων, και αληθινές πόλεις με πλούσιες και πολύχρωμες ιστορίες.

Η περιοχή Kimberley βρίσκεται στη βόρεια Δυτική Αυστραλία και εκτείνεται από το Broome στα δυτικά έως το Kununurra στα ανατολικά. Στα δυτικά συνορεύει με τον Ινδικό Ωκεανό, στα βόρεια από τη θάλασσα του Τιμόρ, στα ανατολικά από τη Βόρεια Επικράτεια και στα νότια από τη Μεγάλη Αμμώδη Έρημο. 

Το Kimberley καλύπτει μια τεράστια έκταση άνω των 420.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καθιστώντας την μεγαλύτερη από την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλιανή πολιτεία Βικτώρια.

Το Kimberley είναι μια απομακρυσμένη περιοχή εσωτερικού με συνολικό πληθυσμό περίπου 25.000 κατοίκους. Έχει μόνο τρεις πόλεις με πληθυσμό μεγαλύτερο από 2.000: Broome, Derby και Kununurra. 

Ο ευρωπαϊκός οικισμός στο Kimberley είναι αρκετά πρόσφατος και χρονολογείται από το 1885 περίπου όταν έφτασαν οι MacDonalds και οι Duracks για να ιδρύσουν σταθμούς βοοειδών εκεί. Όταν ανακαλύφθηκε χρυσός στο Halls Creek, πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι έφτασαν σύντομα. Η χρυσή βιασύνη ήταν σύντομη, αλλά μερικοί ανθρακωρύχοι έμειναν για να ιδρύσουν την πόλη του Halls Creek.

Το Kimberley σήμερα είναι διαφορετικό, από την χαλαρή κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του Broome, έως τον ζωντανό αυτόχθονο πολιτισμό του αρχιπελάγους Dampier και την περιπέτεια εσωτερικού του Kununurra. 

Εκτός από την εξόρυξη, άλλες σημαντικές βιομηχανίες στο Kimberley περιλαμβάνουν το μαργαριτάρι (ιδιαίτερα στο Broome μέχρι το 1940), την εξόρυξη (το ορυχείο Argyle Diamond παράγει σήμερα το 1/3 των διαμαντιών στον κόσμο), τη γεωργία (στην περιοχή άρδευσης του ποταμού Ord κοντά στη λίμνη Argyle ) και φυσικά τουρισμός.

Με Συντομία

  • Το Broome βρίσκεται στις όχθες του κόλπου Roebuck και είναι η νότια πύλη προς τις εντυπωσιακές περιοχές της ερημιάς του Kimberley. Ιδρύθηκε το 1890, αυτό το πρώην μαργαριτάρι λιμάνι είναι σήμερα μια μοναδική, εξωτική και πολύχρωμη παραθαλάσσια πόλη με ρομαντική και επιδεικτική ιστορία. Η πολυπολιτισμική κληρονομιά της πόλης περιλαμβάνει αυτόχθονες αυτόχθονες, Ευρωπαίους, Μαλαισιανούς, Κινέζους και Ιάπωνες, και η επακόλουθη πολιτιστική σύντηξη είχε ως αποτέλεσμα τη μοναδική κουζίνα της πόλης και τους πολύχρωμους χαρακτήρες.
  • Τα Rowleys Shoals βρίσκονται περίπου 300 χιλιόμετρα από την ακτή του Broome και αντιπροσωπεύουν τα καλύτερα παραδείγματα κοραλλιογενών ατολών από την Αυστραλία. Τα κοπάδια φιλοξενούν μια πλούσια και ποικιλόμορφη χλωρίδα και πανίδα κοραλλιογενών υφάλων, και η περιοχή είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς καταδύσεων και φύσης που προσφέρει επίσης σπορ αλιείας παγκόσμιας κλάσης.
  • Η χερσόνησος Dampier βόρεια του Broome χαρακτηρίζεται από καθαρές, αμμώδεις λευκές παραλίες, τα καταγάλανα νερά του Ινδικού Ωκεανού και τους κολπίσκους με μαγκρόβια. Εδώ είναι δυνατόν να ζήσετε την παρθένα φυσική ομορφιά και να μοιραστείτε τον τρόπο ζωής των αυτόχθονων αλμυρών υδάτων που έχουν ζήσει εδώ για πολλές χιλιάδες χρόνια.
  • Το Ντέρμπι είναι η παλαιότερη πόλη του Κίμπερλι. Είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τα 1000 νησιά του Αρχιπελάγους Buccaneer. Το Ντέρμπι είναι επίσης η πύλη για μια πραγματική περιπέτεια εσωτερικού κατά μήκος του Gibb River Road, και οι αρχαίες πετρώδεις μορφές του Εθνικού Πάρκου Windjana Gorge και του Tunnel Creek βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο.
  • Το Kununurra είναι η ανατολική πύλη προς το Kimberley και συνήθως η πρώτη στάση για τουρίστες που φτάνουν από τη Βόρεια Επικράτεια. Προσφέρει μερικές από τις καλύτερες δραστηριότητες περιπέτειας στο Kimberley και αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε το τραχύ Εθνικό Πάρκο Purnululu (Bungle Bungles), το οροπέδιο Mitchell, το ορυχείο Argyle Diamond και τον ποταμό Ord.
  • Το Halls Creek είναι ένα κέντρο εξυπηρέτησης για τις ποιμενικές και εξορυκτικές βιομηχανίες και τις αυτόχθονες κοινότητες, και παρέχει τη βάση για να εξερευνήσετε το γύρω εθνικό πάρκο Purnululu (Bungle Bungles) και τα εθνικά πάρκα του κρατήρα Wolfe Creek.
  • Το Wyndham είναι μια μικρή και σχετικά άγνωστη πόλη που χαρακτηρίζει τον χαρακτήρα και το πνεύμα της Kimberley. Βρίσκεται στα παλιρροιακά νερά του Κόλπου του Κέιμπριτζ, όπου συναντώνται η συμβολή του Βασιλιά, της Πεντηκοστής, του Durack, του Forrest και του Ord Rivers, το Wyndham είναι η βορειότερη πόλη της Δυτικής Αυστραλίας.
  • Η Gibb River Road εκτείνεται σε 660 χιλιόμετρα από τα πιο απομακρυσμένα και εντυπωσιακά τοπία στην Αυστραλία. Το να διανύσετε το μήκος του μεταξύ Ντέρμπι και Κουνουνούρα είναι μια από τις τελευταίες πραγματικά πραγματικές εμπειρίες. Οι πολυτελείς περιηγήσεις 4WD παρέχουν τώρα εύκολη πρόσβαση σε αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή, η οποία φιλοξενεί καταφύγια άγριας ζωής, αρχαίες μορφές γης, βαθιά φαράγγια και τρύπες γλυκού νερού.
  • Το Fitzroy Crossing, που βρίσκεται ψηλά στις όχθες του ποταμού Fitzroy, είναι μια πεμπτουσία στην Αυστραλιανή πόλη. Παρέχει μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο Geikie Gorge.