Η Μεγάλη Βόλτα Μας Στους Καταρράκτες Του Ποταμού Dunn

αναρτήθηκε σε: Προορισμοί | 0

Ένας από τους λιμένες κλήσης για το κρουαζιερόπλοιο Royal Caribbean κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 28/04/04 ήταν ο Ocho Rios της Τζαμάικα. Πιθανώς το πιο διάσημο site της περιοχής είναι οι Dunn’s River Falls και επιλέξαμε να το επισκεφθούμε μόνοι μας και όχι μέσω μιας εκδρομής κρουαζιερόπλοιων. Μόλις αποβιβάσαμε από το κρουαζιερόπλοιο, υπήρχαν καμπίνες και λεωφορεία διαθέσιμα στη προβλήτα. Οι καμπίνες στους καταρράκτες του ποταμού Dunn ήταν $ 22 ΗΠΑ για ένα ταξίδι μετ ‘επιστροφής. Οι καμπίνες επιτρέπουν 1-3 άτομα ανά όχημα. Μας είπαν επίσης στην αποβάθρα ότι τα μικρά λεωφορεία του λεωφορείου πηγαίνουν επίσης στο Falls στα $ 5,50 ΗΠΑ ανά άτομο. Αυτές βασίστηκαν επίσης σε ταξίδια επιστροφής.

Το μόνο πρόβλημα με λεωφορεία ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να γεμίσουν το λεωφορείο πριν φύγουν για το Falls και από τότε που ήμασταν οι πρώτοι στο λεωφορείο, έπρεπε να περιμένουμε περίπου 15 λεπτά για να γεμίσουν. Στη συνέχεια ο οδηγός σας ρωτάει πότε θέλετε να πάρετε στο Falls για το ταξίδι επιστροφής. Ο οδηγός μας πρότεινε 2 ώρες για να δούμε τους καταρράκτες, έτσι συμφωνήσαμε για αυτή τη χρονική διάρκεια.

Μόλις βρισκόταν στο Falls, μια γυναίκα έπειτα έφτασε στο πλοίο για να πουλήσει εισιτήρια για την είσοδο στο site στα $ 10 ΗΠΑ ανά ενήλικα που ήταν η ίδια τιμή στο θάλαμο εισιτηρίων του πάρκου. Μόλις βρισκόταν στην εγκατάσταση του Dunn, υπήρχαν ενοικιάσεις ειδικών ελαστικών παπουτσιών καθώς και θυρίδες.

Φέραμε ένα μικρό σακίδιο έτσι δεν απαιτούσαμε να πληρώσουμε για ένα ντουλάπι.

Φέραμε επίσης τα παπούτσια μας για καταδύσεις, οπότε δεν χρειαζόταν να νοικιάζουμε ούτε αυτά τα παπούτσια από καουτσούκ. Το κατάστημα κρουαζιερόπλοιων πώλησε και αυτά τα παπούτσια από καουτσούκ εκ των προτέρων Τα παπούτσια κάποιου τύπου συνιστώνται ιδιαίτερα, καθώς τα βράχια στους καταρράκτες μπορεί να είναι ολισθηρά και μερικά από τα πυθμένα των πισινών είναι λίγο βραχώδεις.

Αν έχετε παλιά πάνινα παπούτσια δεν σας πειράζει να βρέξουμε, θα είναι κατάλληλα για την ανάβαση και στις πτώσεις. Τα παπούτσια μας για καταδύσεις αποδείχτηκαν επαρκή. Η είσοδος στην περιοχή είναι στην κορυφή των πτώσεων, έτσι πήραμε μερικές σκάλες που ήταν δίπλα στις πτώσεις στο κάτω μέρος όπου ήταν η παραλία και η είσοδος στην άνοδο.

Υπάρχουν επίσημοι οδηγοί ντυμένοι με μπλε μπλουζάκια και σορτς που παίρνουν ομάδες πάνω στις πτώσεις. Κανονικά, θα σας ζητήσουν να μεταφέρετε όλες τις κάμερες για να μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από εσάς καθώς ανεβαίνετε. Φυσικά, αναμένουν να είναι καλά ανατραπεί για τις υπηρεσίες τους.

Επίσης, οι ομάδες είχαν πει να κρατούν τα χέρια σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα επάνω στις πτώσεις.

Αυτό έπρεπε να κάνει τα πράγματα ασφαλέστερα, αλλά όπως είδαμε, αυτή η μέθοδος ανόδου των πτώσεων δεν αποτελεί εγγύηση για την πτώση. Είδαμε μια γυναίκα να αφήσει να πάει και έπεσε κάτω από τα βράχια κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο απότομα τμήματα. Δεν τραυματίστηκε άσχημα, αλλά φαντάστηκα ότι κράτησε ωραίες μώλωπες. Υπάρχουν διάφορα σημεία κατά μήκος των πτώσεων όπου μπορείτε να κατεβείτε από τις πτώσεις και πίσω στις σκάλες για να περπατήσετε μέχρι το υπόλοιπο της διαδρομής.

Δεν όλοι προσπάθησαν να ανέβουν στις πτώσεις, καθώς πολλοί ευχαρίστησαν να περπατήσουν στεγνοί στο πλάι στις σκάλες. Επιλέξαμε να μην πάμε με καμία από τις ομάδες που τείνουν να ανεβαίνουν στην αριστερή πλευρά των πτώσεων.

Πραγματοποιήσαμε τον δικό μας δρόμο, κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Με μερικά διαλείμματα για φωτογραφίες, φτάσαμε σε όλη τη διαδρομή μέχρι τις πτώσεις σε περίπου 30 λεπτά. Η μετάβαση σε μια ομάδα θα είχε διαρκέσει περισσότερο. Το νερό είναι λίγο δροσερό και αν έχετε ένα wetsuit, συνιστάται ιδιαίτερα να το φοράτε για την αναρρίχηση. Οι κάμερες που χρησιμοποιούνται εκεί μέχρι τις πτώσεις συνιστώνται επίσης να είναι ανθεκτικές στο νερό, καθώς πιθανότατα θα βραχεί. Αφήσαμε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μας στο πλοίο και πήραμε μία από αυτές τις υποβρύχιες φωτογραφικές μηχανές των $ 25.

Μετά την αναρρίχηση των πτώσεων, κατευθυνθήκαμε πίσω στη σχετικά μικρή αλλά παρασυρόμενη παραλία όπου το νερό των ωκεανών ήταν πιο ζεστό έως ότου ήταν ώρα να φύγουμε. Η έξοδος πίσω στην κορυφή των πτώσεων ήταν στρατηγικά τοποθετημένη στο τέλος μιας αγοράς και έτσι έπρεπε να περάσουμε από κάποιους ντόπιους που προσπάθησαν να μας πουλήσουν τα αναμνηστικά τους.

Αυτοί οι ντόπιοι που εργάζονταν στο χώρο του Dunn ήταν γεμάτοι, αλλά όχι τόσο επιθετικά όπως εκείνοι στην πόλη Ocho Rios. Το λεωφορείο έφτασε στο χώρο στάθμευσης εγκαίρως εγκαίρως, όπως συμφωνήθηκε. Το συνολικό ποσό που δαπανήσαμε συμπεριλαμβανομένης της εισόδου στο πάρκο και του λεωφορείου ήταν 31 δολάρια ΗΠΑ για τους δυο μας.

Η πραγματοποίηση οργανωμένης περιήγησης μέσω του κρουαζιερόπλοιου θα κοστίσει περισσότερο από το διπλάσιο αυτού του ποσού. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να περιηγηθείτε μόνος στο Dunn River Falls και όχι να κάνετε τις ακριβότερες εκδρομές.

Ήμασταν χαρούμενοι που βρήκαμε τους καταρράκτες του ποταμού Dunn αλλά νομίζαμε ότι δεν ήταν σχεδόν τόσο εντυπωσιακό όσο απεικονίζεται στις φωτογραφίες στα ταξιδιωτικά φυλλάδια.